SOS Segélyhívó bemutatása

Az SOS Központ 

saját fejlesztése

A segélyhívó készülékünk nagyon kis helyet foglal. Körülbelül egy gyufásdoboz méretű eszköz. Súlya mindössze 35g. Egy fő gomb van rajta, melynek megnyomásával azonnal kapcsolatba tud lépni a diszpécser központ ügyeletes munkatársával. Az eszköz ekkor úgy működik, mint egy kihangosított mobiltelefon. El tudja mondani a vészhelyzet jellegét és diszpécserünk megkezdi a segítségnyújtást.

Az eszköz arra is alkalmas, hogy rokonaival, ismerőseivel kapcsolatba lépjen és mobil telefon helyett ezen keresztül beszélgessenek. Rendelkezik a készülék saját telefonszámmal, mely felhívásával elérhető a biztosított.

Nagyon fontos jellemzője az eszköznek, hogy rendelkezik elesés érzékelővel. Sokszor előfordul a különböző okokból adódó eszméletvesztés.  A beépített G-sensor érzékeli az esést és riasztást küld a központba a készülék. Felhívjuk figyelmét, hogy a G-sensor nem nyújthat 100%-os védelmet az elesés érzékelésére, hiszen rengeteg féle képen el lehet esni.  Tapasztalataink alapján az esetek 80%-ban bejön a riasztás. Az eszmélet visszanyerését követően pedig azonnal meg lehet nyomni az SOS gombot.

A készülék a nemzetközi IPX6-os szabvány szerinti besorolásnak megfelelően vízálló. 

Eszközünk GSM rendszert használ csak úgy, mint a mobiltelefonok. Felhívjuk figyelmét a pacemakeres betegeknek, hogy minél távolabb hordják a segélyhívót a pacemakertől. Nyakba akasztóval ne viseljék. 

Egyszerű töltés,

könnyű viselet

Az eszközhöz fejlesztettünk dokkoló töltő berendezést, mely megkönnyíti a feltöltést az idősek számára. Átlagos használat során 2 naponta szükséges tölteni a készüléket. Hordható zsebben, övcsipesszel, nyakba akasztva vagy karpánttal is. A kiegészítőket megtalálja a megrendelés menüpont alatt.

Applikáció

A szerződött ügyfeleink letölthetnek saját fejlesztésű applikációt is Android és IOS rendszerű mobil eszközeikre egyaránt. A segélyhívó készülék használatához nem feltétel az applikáció letöltése, de a következő hasznos szolgáltatásokat érheti el rajta keresztül:

 - egy gombnyomással felhívhatja a biztosítottat

 - láthatja a segélyhívó helyzetét Google térképen

 - megnézheti az akkumulátor töltöttségi szintjét

 - beállíthat területi zónát, melynek elhagyása esetén riaszt a rendszer

 - frissítheti az értesítendők listáját

 - módosíthat gyógyszerlistát vagy kórtörténetet

Az applikáció letöltése ügyfeleink számára ingyenes. A letöltést követően ügyfélszolgálatunkon tud kódot igényelni a használat megkezdéséhez.