top of page

Gyakori kérdések

Miért jobb, mint egy mobil vészhelyzet esetén?

Rendszerünk kialakításakor fontosnak tartottuk, hogy egy könnyen kezelhető, automatikus funkciókkal ellátott segélyhívó készüléket hozzunk létre. A segélyhívó készülék egyetlen gomb megnyomásával indít hívást, mely vészhelyzet esetén nagy segítséget jelent. A segélyhívó alkalmas a kétoldalú kommunikációra mint egy mobiltelefon, a készülékbe helyezett SIM kártya,  illetve a készülékbe szerelt mikrofon és hangszóró segítségével. A bejövő hívások fogadásához nincs szükség a gondozott/használó közreműködéséhez. A készülékbe szerelt automata kihangosító rendszernek köszönhetően, a segélyhívó rövid csörgést követően magától fogadja a hívást, könnyebbé téve a segélykérő helyzetét. 

Vészhelyzet esetén sokkos állapotba kerülhet a szervezet, ilyenkor a legegyszerűbb, ha magától indít riasztást a segélyhívó, a készülékbe helyezett elesés érzékelő funkció segítségével. 

Mi történik a gyakorlatban, ha vészjelzést indítok?

Hol működik?

A rendszer minden olyan magyarországi településen működik, ahol a Magyar Telekomnak működik a szolgáltatása. Ahol gyenge a térerő GSM jelerősítő felszerelése megoldja a problémát.

A készülék nem helyhez kötött, használója bárhová viheti magával, önállóan működni képes.

Az SOS Központ alapvető vállalása, hogy egy belső eljárási protokoll alapján értesíti a megfelelő helyen a megfelelő segítséget. Ez a helyzet jellegétől függően lehet családtag, egyéb hozzátartozó, gondozó szolgálat, orvosi ügyelet, mentő, polgárőr, rendőr, tűzoltó. 

Sok egyéb esetben is segítünk annak, aki rászorul. Például taxit hívunk, útba igazítjuk az eltévedt biztosítottat, lakatost hívunk vagy vízvezeték szerelőt sürgős esetben. 

Hogyan és milyen gyakran kell tölteni?

Mi történik, ha véletlenül riasztok?

Hogy lehet hozzájutni?

A karpántos verzió is vízálló?

Dokumentum tár

Véletlen riasztás esetén, a diszpécser nyugtázza, hogy a riasztás véletlen volt, majd megszakítja a hívást. A véletlen riasztásnak semmilyen költségvonzata nincs.

A készülék készenléti ideje 2-3 nap, használattól függően. A készülék feltöltése körülbelül 3 órát vesz igénybe, 0%-os töltöttségről. Amennyiben a segélyhívó töltöttségi szintje magasabb, a töltés ideje is megrövidül.  Az alacsony töltöttséget a készülék automatikusan jelzi és a diszpécser központ is értesítést küld. A segélyhívó töltés közben is használható. Kifejezetten idősek számára kifejlesztett, illetve leegyszerűsített töltési mód. A mobiltelefonra letölthető saját fejlesztésű magyar nyelvű applikációnk segítségével, a használó és a családtagok is megnézhetik a segélyhívó készülék akkumulátorának töltöttségéi szintjét.  

A dobozban található mágneses töltő segítségével egyszerűen tölthető a készülék. Csak a hátlaphoz kell érinteni a töltő fejet és helyére ugrik a töltő. A töltés megkezdésekor hangbemondással jelzi a készülék a töltés elindulását. 

Másik megoldás a dokkoló töltőtalp, mely tartalmaz egy extra akkumulátort. Ennek segítségével akkor is tölthető a segélyhívó, ha áramszünet van, vagy utazás közben merül le a készülék. Ez töltő kiegészítőként rendelhető.

EV07Blogo_edited_edited.jpg

Jelen weboldal Árak/Megrendelés menüpontjában gyorsan megrendelhető a segélyhívó. A megfelelő adatok birtokában 15 perc alatt kitölthető a megrendelő lap. Amennyiben nem áll minden adat rendelkezésére a megrendeléskor, a későbbiekben hiánypótlást adhat be. A kézhezvétel 1-2 munkanapon belül történik, személyesen irodánkban, illetve házhozszállítva GLS futárszolgálat segítségével.

A karpánt és övcsipesz egy önálló kiegészítő tartozék. A karpánt egy óra szíjhoz hasonló tartozék, mely az SOS segélyhívóhoz lett kifejlesztve. Behelyezzük a gumi pántba a segélyhívót és ugyanúgy működik, mint ha nem lenne karpántban. Az övcsipesz segítségével ruhánkra, táskánkra tudjuk biztonságosan helyezni a készüléket.  A kiegészítő tartozékok használatával a segélyhívó vízálló képessége megmarad. Zuhanyzáskor hordható. Tartós vízbe merítést kerüljük. A töltéshez nem szükséges kivenni a karpántból, sem az övcsipeszből a készüléket. 

bottom of page