Bemutatkozás

 

 Az SOS központot 2013-ban alapítottuk, mivel felismertük, hogy nagyon sok egyedül élő embernek van szüksége vészhelyzet esetén azonnali segítségre. Központunk elsősorban értesítési központ, melyet országos szinten mára több ezer ügyfelünk használ. Szolgáltatásunkat ajánljuk elsősorban olyan egyedül élő embereknek, akiknek fontos, hogy vészhelyzet esetén ne maradjanak egyedül, tudjanak azonnali szakszerű segítséget kapni. Diszpécsereink munkájukat a sürgősségi betegellátásban és az Országos Mentőszolgálatnál szerzett több éves tapasztalataik alapján végzik. Napi szinten számos esetben segítünk olyan embereknek, akik például:

- vérnyomás ingadozás miatt vagy cukorbetegség miatt eszméletüket veszítik.

- Korlátozottan, nehézkesen tudnak közlekedni.

- Stroke miatt elvesztik eszméletüket.

- Nem találják a célt, ahova elindultak, elveszítik tájékozódási képességüket. 

- Gyanús zajt hallanak a házban és rendőrt kell hívni.

- Szülők és tudni szeretnék merre jár gyermekük.

  Beszélni is szeretnének vele, de nem vennének mobiltelefont emiatt.

Hosszas kutató-fejlesztő munka eredményeképpen  2015-ben sorozatgyártásba került az SeniGuard eszközünk, melyet saját fejlesztésű informatikai programunkkal kötöttük össze. A diszpécser központban részben az Országos Mentőszolgálat diszpécserei részben a sürgősségi betegellátásban évtizedek óta dolgozó szakemberek fogadják a riasztásokat a nap 24 órájában. Biztosítottaink száma mára már meghaladta a 2.000 főt és számos önkormányzat, egyházi szervezet biztosítja az időskorúak szociális alapon történő házi jelzőrendszeres ellátását rajtunk keresztül. Az SOS Központ Kft. által alkalmazott XXI. századi technológiával gyártott eszközök és alkalmazott technika biztosítja a  emberek krízis helyzetének gyors és hatékony megoldását. Fontos volt számunkra, hogy olyan rendszer kerüljön kialakításra, amely esztétikus kivitelben, könnyen kezelhetően, automatikus funkciókkal biztosítson gyors és hatékony segítséget a szolgáltatásunkat igénybevevők részére, valamint megfeleljen a Magyar és Európai Unió jelzőrendszerekre vonatkozó szabvány előírásainak, valamint az 1993 évi III.tv. 65-§ -ban foglaltaknak.

 Az SOS Központ az emberi élet minőségét, védelmét és biztonságát hivatott szolgálni egy korszerű segélyhívó eszközzel és a hozzá kapcsolódó távfelügyeleti szolgáltatással. Központunk alapja a nap 24 órájában működő diszpécserszolgálat, ahol több évtizedes tapasztalattal rendelkező egészségügyi végzettségű munkatársak várják a bejelentéseket.

 Rendszerünk kialakításánál fontosnak tartottuk, hogy egy könnyen kezelhető, automatikus funkciókkal ellátott segélyhívó készülékhez egy magas színvonalú szakmai háttérmunka kapcsolódjon, ezzel biztosítva a gyors és hatékony segítségnyújtást a szolgáltatásunkat igénybe vevők részére.

Ügyvezető igazgató: Kupsza Péter 

Alapító tagok: Feiner Barnabás és Mondi Viktor  

2019-es statisztikánk

2013 óta Magyarországon

Szakértelem, tapasztalat, referencia, biztonság.

Országos lefedettség

Segítséget hívhat, bárhova is indul Magyarországon belül.

24 órás távfelügyelet

A segélyhívás egészségügyi szakemberekhez érkezik. 

Elesés érzékelő

Sok esetben nincs esély jelzést indítani, de eszközünk ekkor is riaszt.

Egyszerű kezelhetőség

Minden egy készülékbe építve. Automata hívásfogadás.

GPS

Beépített helymeghatározó, adott terület elhagyására riaszt, online applikáció.

Egyszerű töltés

Dokkoló töltőtalp. Automata lemerülés figyelmeztetés. 

Telefon

Hívható az eszköz mobilról.

Az eszközről hívható a hozzátartozó. 

100 Ft. / nap

Segélyhívó: 32.000 Ft.

Havidíj: 3.000 Ft.